لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۸

افزایش دستبردهای اینترنتی به تلفن های همراه


شرکت کاسپرسکی، تولید کننده نرم افزارهای امنیت اینترنتی می گوید در سال ۲۰۱۳ «نزدیک به ۱۰۰ هزار بدافزار برای تلفن های همراه را شناسایی کرده است». این تعداد بیش از دو برابر بدافزارهای شناسایی شده در سال قبل است.

شرکت کاسپرسکی اعلام کرده که تا اول ژانویه ۲۰۱۴، شمار نمونه های بدافزاری جمع آوری شده ۱۴۳،۲۱۱ مورد بوده است.

رالف ون روسینگ، معاون پیشین رئیس شرکت رسیدگی و کنترل اطلاعات موسوم به ایساکا، در کنفرانس سال ۲۰۱۳ در لندن به کارشناسان امنیت اطلاعات گفت تهدیدها علیه ابزارهای اینترنتی همراه «شدتی خارق العاده» گرفته است.

سیستم عامل اندروئید به ویژه آسیب پذیرتر است؛ چون تحقیقات شرکت کاسپرسکی نشان می دهد ۹۱% از بدافزارهای کشف شده، دستگاههای مجهز به اندروئید را هدف گرفته اند. آقای ون روسینگ می گوید:

«در حال حاضر اندروئید بیشتر از سیستم iOS در معرض خطر سارقان اینترنتی قرار دارد. اما دستگاههای شرکت اپل هم از سارقان اینترنتی در امان نیستند. و وقتی سارقان اینترنتی به آن رخنه می کنند، خطر جدی است.»

روس ها با هدایت ۴۰% از حملات اینترنتی در این زمینه گوی سبقت را از دیگر کشور دنیا ربوده اند. بعد از روسیه، هند با ۸% در مقام دوم، و ویتنام و اوکراین با ۴% درمقام سوم سرقت های اینترنتی قرار دارند:

«یافته های شرکت کاسپرسکی با ارقامی که دیگر تولیدکنندگان نرم افزارهای امنیت اینترنتی در گزارش سالانه تهدیدات سایبری منتشر کرده اند، همخوانی دارد. پیام این یافته ها چیست؟ این که اگر از تلفن همراه استفاده می کنید، سیستم عامل آن را روزآمد نگه دارید و برای حفاظت از محتوای دستگاهتان، نرم افزار امنیتی روی آن نصب کنید.»

به گفته شرکت کاسپرسکی، هدف اکثریت عمده بدافزارهای تلفن های همراه، سرقت پول صاحبان آنها بود. بیشتر این بدافزارها برای «شکار کردن رمز عبور» (یا فیشینگ) حساب های بانکی، سرقت اطلاعات بانکی یا درآوردن پول از حساب های بانکی افراد برنامه ریزی شده بود.

ویکتور چبیشوف، تحلیلگر ویروس های اینترنتی شرکت کاسپرسکی در بیانیه ای اظهار داشت می گوید: «امروز، بیشتر حملات اینترنتی از نوعی که اسب تروآ نامیده می شود، کاربران اینترنت را در روسیه و کشورهای مستقل مشترک المنافع [جمهوری های اتحاد شوروی سابق] هدف قرار می دهند. با این حال، احتمال این که چنین حملاتی برای مدتی طولانی ادامه یابد، اندک است: با توجه به علاقه زیادی که مجرمان اینترنتی به حساب های بانکی افراد دارند، انتظار می رود فعالیت بدافزار اسب تروآ در سال جاری متوجه اپلیکیشن بانکی روی موبایل ها در کشورهای دیگری غیر از روسیه افزایش یابد.»
XS
SM
MD
LG