لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۹

در جستجوی آب و هوا؛ مهاجرت به استان‌های شمالی برای زنده ماندن


مهاجرت به شهرهای شمالی
مهاجرت به شهرهای شمالی

رسانه‌ها در ایران از شدت گرفتن مهاجرت از نقاط مرکزی به استان‌های شمالی خبر داده و نسبت به عواقب این اتفاق هشدار دادند. در چرایی این اتفاق وب‌سایت «عصر ایران» پرسیده است: «خود مسئولین حاضرند در محیط فقیر و در محرومیت کامل زندگی کنند؟»

در گزارش «عصر ایران» مشکلات کمبود آب یکی از دلایل مهاجرت مردم در استان‌های مرکزی و شرقی کشور به سرزمین‌های شمالی عنوان شده است.

یک جمعیت شناس نیز نوع تخصیص بودجه را عامل مهاجرت مردم از استان‌های توسعه نیافته به استان و شهرهای توسعه یافته و با بودجه بالا اعلام کرده است.

شهلا کاظمی‌پور به وب‌سایت «خبرآنلاین» گفته است که مهاجرت کردن به‌خاطر به‌دست آوردن رفاه بیشتر است و این رفاه بیشتر در حال حاضر در مهاجرت از شهری به شهر دیگر دنبال می‌شود.

احد وظیفه، رییس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی نیز سال گذشته نسبت به این موضوع هشدار داده و به «خبرآنلاین» گفته بود: «رودخانه هیرمند عملاً خشک شده تا مهاجرت از استانی مانند سیستان و بلوچستان بیشتر شود، این مهاجران هم بیشتر به سرزمین‌های شمالی مهاجرت می‌کنند.»

هشداری که هفته گذشته داریوش گل‌علیزاده، رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست آن را تکرار کرد و گفت: «در ۲ سال اخیر، ۸۰۰ هزار نفر از استان‌های مرکزی و جنوبی کشور به دلیل تغییرات اقلیمی به استان‌های شمالی مهاجرت کردند و این پیامد جدی تغییرات اقلیمی در کشور است و می‌تواند در آینده ابعاد امنیتی نیز داشته باشد.»

کارشناسان معتقدند که مهاجرت‌های محیط زیستی؛ از هوای آلوده شروع و به کمبود آب رسیده است.

تفاوت فرهنگی، نگاه مردم بومی به مهاجران، نیازهای مسکن، کالاهای اساسی زندگی، آموزش و بهداشت و دیگر الزامات زندگی شهری از جمله مواردی است که به تنهایی می‌توانند سطح کیفی زندگی در شهرهای مقصد را با چالش روبرو کنند.

در حال حاضر شهرهای مختلف در ایران در وضعیت موجود با جمعیت فعلی، چالش‌های بسیاری برای زندگی روزمره دارند که اضافه شدن بار ناشی از مهاجرت بین شهری آنها را تشدید خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG