لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۱

آمریکا: پرتاب ماهواره جمهوری اسلامی توسط روسها و تعمیق مشارکت نظامی دو کشور برای جهان مضر است


سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا درباره ارزیابی واشنگتن از گزارش‌های رسانه‌های ایرانی از پرتاب یک ماهواره به فضا توسط روسیه گفت: «گزارش‌های پرتاب ماهواره را دیده‌ایم، این نشانه دیگری از تعمیق مشارکت نظامی ایران و روسیه است.»

متیو میلر ادامه داد: «همانطور که بارها به طور علنی هشدار داده‌ایم، این مشارکت برای اوکراین، همسایگان ایران و جامعه بین‌المللی مضر است.»

رسانه های جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه اعلام کردند که ماهواره‌ای به نام پارس یک که «تحقیقاتی« عنوان شده و «می‌تواند توپوگرافی ایران را از فاصله پانصد کیلومتری رصد کند» توسط روسیه به مدار زمین فرستاده شده است.

آقای میلر با اشاره به اینکه آمریکا توانایی خود را برای اقدام در پاسخ به مشارکت نظامی روسیه و ایران در هماهنگی نزدیک با شرکا و متحدان خود نشان داده‌ است، بر این هشدار تاکید کرد که اگر ایران پا را فراتر بگذارد و موشک‌های بالستیک به روسیه بفروشد، به شما اطمینان می‌دهم که پاسخ جامعه جهانی سریع و شدید خواهد بود.

عیسی زارع پور، وزیر اطلاعات و ارتباطات جمهوری اسلامی، به صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت که پایگاه‌های پرتاب داخلی ایران هنوز توانایی پرتاب ماهواره‌ها در شیب مناسب را ندارند، و به همین دلیل این کشور از پایگاه‌های پرتاب روسیه استفاده می‌کند.

روسیه ماهواره سنجش از راه دور خیام ایران را در سال ۱۴۰۰ از مرکز فضایی بایکونور قزاقستان به مدار فرستاد که نشان‌دهنده همکاری علمی عمیق‌تر بین دو کشوری است که تحت تحریم آمریکا قرار دارند.

در پی انتشار گزارشی طی روزهای گذشته که تهران موشک بالستیک برد کوتاه به روسیه برای بکارگیری در تجاوز نظامی اش در اوکراین ارسال کرده، جان کربی مشاور امنیت ملی کاخ سفید در حوزه ارتباطات گفت به رغم اینکه واشنگتن هنوز شواهدی مبنی بر انتقال موشک بالستیک از ایران به روسیه ندارد، اما در روزهای آینده ایران بابت همکاری نظامی با روسیه با تحریم‌های بیشتری روبرو خواهد شد و اگر ایران موشک‌های بالستیک به روسیه بفروشد، آمریکا از این اقدام هم فراتر خواهد رفت.

محدودیت‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد برای صادرات برخی موشک‌ها، پهپادها، و سایر فناوری‌های ایران در مهر گذشته به پایان رسید. با این حال، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌ها علیه برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی را در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد صادرات تسلیحات به نیروهای نیابتی این کشور در خاورمیانه و روسیه حفظ کردند.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG