لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۱

اختصاصی؛ وزارت خارجه آمریکا: جهان باید از همکاری نظامی ایران و روسیه نگران باشد


ایران و روسیه
ایران و روسیه

وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به گزارش‌های مربوط به همکاری‌های نظامی گسترده ایران و روسیه اعلام کرد که خرید تسلیحات ایران نشان‌دهنده انزوای بیشتر روسیه است و جهان باید از بابت همکاری نظامی مسکو و تهران نگران باشد.

در پی انتشار گزارش رویترز درباره اقدام جمهوری اسلامی ایران در ارائه تعداد زیادی موشک بالستیک زمین به زمین نیرومند به روسیه، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «ما مدت‌ها است \هشدار می‌دهیم که روسیه در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد است و این مذاکرات فعالانه پیش می‌رود.»

او ادامه داد: «از آنجایی که روسیه از زمان آغاز جنگ خود علیه اوکراین در سراسر جهان منزوی‌تر شده است، ما شاهد افزایش همکاری نظامی بین روسیه و ایران بوده ایم و این چیزی است که باید تمام جهان را نگران کند.»

رویترز در گزارشی اختصاصی به نقل از شش منبع آگاه می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران حدود ۴۰۰ فروند موشک - شامل تسلیحات بالستیک کوتاه‌برد زیر مجموعه «فاتح- ۱۱۰» مانند و «ذوالفقار» - را به روسیه تحویل داده است.

به گفته کارشناسان، این موشک‌های قابل حمل جاده‌ای می‌توانند نقاطی را در فواصل ۳۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتری هدف قرار دهند.

وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیرویی که بر برنامه موشکی بالستیک ایران نظارت دارد، از اظهارنظر در این باره خودداری کردند و وزارت دفاع روسیه نیز به درخواست رویترز برای اظهارنظر پاسخ نداده است.

منابع ایرانی به رویترز گفتند که ارسال این موشک‌ها در اوایل ماه میلادی گذشته به روسیه آغاز شد، و تاکنون حداقل چهار محموله موشک با کشتی از طریق دریای خزر به روسیه ارسال، و برخی دیگر با هواپیما منتقل شدند و محموله‌های دیگری نیز در هفته‌های آینده ارسال می‌شود که همگی در چارچوب توافق مقامات نظامی و امنیتی تهران و مسکو که سال گذشته نهایی شده است.

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز پنجشنبه ۱۴ دی، درکنفرانس خبری خود از پیشرفت مذاکرات بین جمهوری اسلامی و روسیه جهت خرید موشک‌های برد کوتاه بالستیک توسط کرملین از تهران ابراز نگرانی کرد.

او گفت که واشنگتن علاوه بر اعمال تحریم‌های بیشتر، مساله را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع خواهد داد.

محدودیت‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد برای صادرات برخی موشک‌ها، پهپادها، و سایر فناوری‌های ایران در مهر گذشته به پایان رسید. با این حال، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌ها علیه برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی را در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد صادرات تسلیحات به نیروهای نیابتی این کشور در خاورمیانه و روسیه حفظ کردند.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG